Mjekët paralajmërojnë: Mos hani këtë pjesë të pulës, mund të shkaktojë ciste në mitër

Një paciente, e cila ka kryer një operacion për heqjen e një cisti është bërë shembull që të gjitha gratë të ndalojnë të konsumojnë këtë pjesë të mishit të pulës.

Ajo pasi ka hequr një cist, i cili ishte i mbushur me gjak ngjyrë të errët, pas ca kohësh ju desh që ti futësh përsëri këtij operacioni sepse i ishte krijuar një tjetër cist, dhe pasi ajo shkojë për një konsultë te gjinekologu gjetën shkaktarin e krijimit të tyre.

Sipas mjekëve e gjithë ajo vinte nga konsumimi i tepërt i krahëve të pulës.

Ekspertët treguan se pula është e injektuar me steroide artificial që e bëjnë atë të rritet më shpejt dhe të ketë më shumë mish.

Këto steroide injektohen kryesisht te pjesa e krahëve dhe qafës, prandaj ekspertët rekomandojnë që të shmanget konsumimi i tyre.

Steroidet kanë efekt anësor në trupin tonë sidomos te një femër pasi shkakton ndryshime hormonale dhe rritjen e cisteve në mitër.

© SYRI.net


Comments

comments